7 Şubat 2013 Perşembe

Değişik nikah şekeri



Bu yazımda size aşağıda fotoğrafını gördüğünüz 2 farklı nikah şekeri modelini tanıtacağız.

İlk fotoğrafta görülen nikah şekeri özel bir kutu içerisine koyulmuş yumurta şeklinde bir sakızdan oluşuyor. Sakızın altında da bir kuş yuvası var. Açıkçası benim bugüne kadar gördüğüm en farklı ve en esprili nikah şekeri modellerinden biri. Esprili çünkü evlilik de bir bebek gibidir. Doğar ve büyür. Düğün gününüz de aslında yepyeni bir  hayata başlamanızın ilk günüdür. Bu gerçeği temsil eden orijinal nikah şekerleri de her zaman konuklar tarafından ilgiyle karşılanır.

Burada kutuya dikkat etmenizi rica ediyorum. Tamamen özel olarak sadece bu model için hazırlanmış, üzerinde oldukça fikir yürütülmüş ve emek verilmiş bir kutu. Alt kısmı yine bir kuş yuvasını temsilen kahverengi olarak yapılmış. Üst kapak ise dal desenleri ile süslenerek kutu için bir ağaç imaj yaratılmış. Yan tarafında ise “The Nest Egg” yazıyor “Kuş Yuvasında bir yumurta” olarak çevirebiliriz bunu. Siz elbette bambaşka bir şey yazdırabilirsiniz çünkü eğer özel tasarım nikah şekerleri arıyorsanız beğendiğiniz modele kendi dokunuşlarınızı yansıtmanız gerekir.

Kutunun üst kapağı yine alt kapakla uyumlu olacak şekilde kahverengi bir kurdele ile fiyonklanmış. Renk seçimleri çok uyumlu. Zaten bir düğün, güzel ve uyumlu renklerin kombinasyonları ile daha da farklı bir hal alır. Kutu üzerinde de yuvarlak bir etiket bulunuyor. Özellikle yurtdışı düğünlerinde dağıtılan nikah şekerleri isim tarih kartı içermeyebiliyor. Bunun sebebi de bazı modellerin çok sayıda üretilmesi ve kişiselleştirmeye izin verilmemesi. O yüzden siz bu etiketi bir isim&tarih kartı olarak düşünün ve mutlaka bu kartı yaptırın. Benim fikrim size özel olarak tasarlanmış ve desenli bir kart bastırmanız. Nikah şekeri bu kartlarla bambaşka bir havaya bürünüyor. Bir düğünde her şey size ait olmalı ve sizi yansıtmalı diye düşünüyorum.

Fotoğrafını gördüğünüz diğer nikah şekeri ise mini şarap şişeleri. Bu şişeler gerçekten çok küçük ve çok şirin. Üzerlerinde özel olarak tasarlanmış etiketler bulunuyor. Yani şarap markasının logosu çıkartılmış ve gelin ve damadı yansıtan farklı tasarımlar yapıştırılmış. Bu etiketler için çok beğendiğiniz bir fotoğrafınızı kullanabilirsiniz ama ben sizin yerinizde olsam sizin ve nişanlınızın sevdiği bir şiirden mısralara yer veririm. Bu hem aşkınızı yansıtacak hem de konuklarınız için çok değerli bir hediye olacaktır. Tasarımın sonu yok, aklınızda bir şablon oluşturun ve bir tanıdığınıza bunu çizdirin. Ardından da baskıyı yaptırın. Düğün için onca hazırlık yapmak gerekirken bir de bu detaylarla uğraşamam demeyin çünkü bir nikah şekeri gerçekten de düğünden sonra insanlara bırakabileceğiniz tek anıdır. Özen gösterin ve farklı olun, buna değdiğini düğünden sonra gelen tepkilerden anlayacaksınız. Herkes sizin düğününüze ne kadar özendiğinizi konuşacak.

Evet, kısacası hangi modeli nikah şekeri olarak seçecekseniz seçin, mutlaka size ait olsun ve duygularınızı ifade etsin. Ufak dokunuşlar yapmaktan asla kaçınmayın. Düğününüz eğer bir konsepte sahipse nikah şekerinizin de bu konsepte bağlı kalması gerektiğini unutmayın. Gerçekten de bir nikah şekeri düğünü tamamlayan ve son noktayı koyan en önemli unsurlardan biridir. Nikah şekeri seçiminizde tavsiye almaktan da korkmayın. Herkesin düşünceleri farklıdır ve belli olmaz başkasının tavsiyesini belki de gerçekten beğeneceksiniz. Arkadaşlarınız ve akrabalarınızın fikirlerine değer verin. Özel tasarım yapan nikah şekeri tasarımcılarını takip edin ve fiyat alın. Bütçenize uyguna sipariş vermekten çekinmeyin çünkü özel üretim yapanlar nispeten daha özenli çalışırlar ve bir nikah şekerini sizin isteklerinize göre uyarlarlar. 



1 yorum: